Győzött a rák

Elhunyt Tito Vilanova

Elhunyt pénteken Tito Vilanova, az FC Barcelona labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, aki rákbetegséggel küzdött.

2014.04.25 20:35MTI
Forrás: Wikipedia

A 45 éves tréner 2012 nyarán Josep Guardiolától vette át a katalán együttes irányítását és az egyetlen szezonjában bajnoki címet nyert játékosaival, majd rögtön ezt követően tavaly júliusban gégerákja kezelése miatt lemondott.

Vilanovával 2012-ben rekordrajtot vett a Barcelona, ugyanis 19 bajnoki meccséből 18-at megnyert, de decemberben másodszor diagnosztizáltak nála rosszindulatú daganatot, így New Yorkba utazott kezelésekre, ez idő alatt pedig segítője, Jordi Roura helyettesítette. A csapat végül 100 pontot gyűjtve így is fölényesen, 15 ponttal az ősi rivális Real Madridot megelőzve lett bajnok.

Vilanovánál először 2011 novemberében - amikor még Guardiola másodedzője volt - állapítottak meg rákot. Hátrahagyott két gyermeke közül az egyik jelenleg a Barcelona akadémiáján futballozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.