Több ezer rendőrt vetnek majd be

Komoly biztonsági tervvel készülnek a Boston Maratonra

A Boston Maraton történetében még soha nem készültek olyan komoly biztonsági tervvel az eseményre, mint a hétfőn sorra kerülő, 118. rendezvényre.

2014.04.18 13:07MTI
freedigitalphotos.net/Toa55

Tavaly a futóverseny célegyenesében - a Boylston Streeten - két bomba robbant fel, a detonációban három ember meghalt, több mint 260-an pedig megsebesültek. Dave McGillivray versenyigazgató most a "világ legbiztonságosabb helyének" nevezte Bostont, s hozzátette, biztos abban, hogy ezúttal nem lesz probléma, ugyanakkor elárulta, még soha nem aggódott annyira, mint az idei maraton előtt.

A biztonsági tervet szeptemberben kezdték el elkészíteni, a bostoni futásra 36 ezer versenyzőt, s egymillió nézőt várnak. Az útvonal mentén 130 elitkatona és 3500 rendőr - közülük 500 inkognitóban - ügyel majd a biztonságra.

Tavaly a férfiaknál az etióp Lelisa Desisa, a nőknél pedig a kenyai Rita Jeptoo győzött, de a robbantás miatt az eredményekre senki sem figyelt. Akkor a futók közül 5600-an be sem fejezhették a versenyt, a rendőrség ugyanis megállította őket.

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke most azt mondta: "Amikor a nap hétfőn felkel a Boylston Street felett, több tízezer ember mutatja majd meg, hogy Boston erős, mégpedig azzal, hogy a városban újra maratont fut."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.