Htalmas részvétellel

Vasárnap rendezik a 29. Vivicittá városvédő futást

Vasárnap 29. alkalommal rendezik meg a Vivicittá városvédő futást, melynek fő számára, a félmaratonra már másfél hete betelt a létszám.

2014.04.11 14:18MTI
freedigitalphotos.net/Toa55

A 21,097 kilométeres táv mellett 800 méteres családi futáson, illetve 3,2 (Minicittá), 7 (Midicittá) és 10 kilométeren (Vivicittá) lehet rajtolni, de 3,2 kilométeres gyaloglás is teljesíthető. A félmaraton 9.30-kor rajtol, míg a többi számot délután rendezik.

A verseny központja az elmúlt évekhez hasonlóan a Margitszigeten, a szabadtéri színpadnál lesz. A rendező Budapest Sportiroda (BSI) múlt szerdán közölte, hogy 11 nappal a Telekom Vivicittá Városvédő Futás előtt már több mint 5500-an jelentkeztek a félmaratonra, ezért - szervezési okok miatt - lezárták a nevezést.

Ugyanakkor szombaton 14 és 18 óra között a versenyközpontban - a visszalépések függvényében - korlátozott számban lehet majd még nevezni. Az esemény és a BSI által rendezett eddigi valamennyi rendezvény történetében most először fordul elő, hogy betelt a létszám.

"Rekordlétszámú nevezés érkezett, és ha az idő jelentősen nem változik, akkor 20 ezer vagy annál is több résztvevőre lehet számítani" - idézte a szervezők közleménye Máth Istvánt, a BSI ügyvezetőjét. A mezőnyben 57 országból több mint ezer külföldi futó is szerepel majd, itthonról pedig 770 településről érkeztek nevezések.

Összesen 42 hetven évesnél idősebb résztvevő lesz a mezőnyben, a férfiaknál a 82 éves Melichár György, a nőknél a 79 éves Sztarenszky Tiborné a legidősebb. A szervezők 500 kiló banánnal, 35 kiló szőlőcukorral, 3000 liter iso itallal és 6500 liter vízzel gondoskodnak a futók frissítéséről.

Tavaly rekordrészvétel volt ezen az eseményen, összesen 15 650 sportember nevezett. A félmaratonon csaknem 3800-an, a klasszikus 10 kilométeres távon 2950-en, 7 kilométeren pedig 2150-en indultak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.