A béke vagy Te, sport?

Izrael nem engedi egy palesztin olimpikon indulását a betlehemi maratonin

A bíróság nem avatkozik bele a védelmi miniszter döntésébe, aki a Gázai övezet bojkottja miatt politikai okokból nem engedélyezte a futó részvételét a pénteki versenyen a ciszjordániai városban.

2014.04.08 21:06MTI

Az izraeli legfelsőbb bíróság kedden helybenhagyta egy gázai olimpikon kérelmének korábbi elutasítását, így a sportoló nem vehet részt a pénteki betlehemi maratoni futáson - adta hírül a Háárec című izraeli újság honlapja. Dafna Barak-Erez bírónő úgy határozott, hogy a bíróság nem avatkozik bele a védelmi miniszter döntésébe, aki a Gázai övezet bojkottja miatt politikai okokból nem engedélyezte a harmincnégy éves Náder al-Maszri részvételét a pénteki versenyen a ciszjordániai városban.

A Palesztin Hatóság leggyorsabb futója a 2008-as, pekingi olimpián részt vehetett, de már tavaly sem indulhatott az első betlehemi maratoni futáson, mert Izrael csak emberiességi okokból, elsősorban sürgős orvosi esetekben teszi lehetővé a gázaiak ki- és beutazását. Az övezet 1,7 millió lakosának zöme gyakorlatilag nem utazhat külföldre, mert Izrael attól tart, hogy, ha engedélyezné a szabad mozgást, akkor terroristák szivárognának be területére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.