Sakk világbajnok-jelölti torna

Anand mattolná Carlsent

Az indiai Viswanathan Anand egy fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sakk világbajnok-jelölti tornán, így már biztosan ő lesz a világbajnok norvég Magnus Carlsen kihívója.

2014.03.29 16:59MTI

A 600 ezer euró összdíjazású, nyolcfős torna szombati fordulójában Anand döntetlent játszott, míg az eddig őt egypontos hátránnyal követő örmény Levon Aronjan kikapott.

Az indiai játékosnak ezzel nyolc pontja van, s másféllel előzi meg riválisát, azaz biztossá vált az első helye. Ez azt jelenti, hogy novemberben az volt világbajnok visszavághat Carlsennek, aki tavaly vette el tőle a vb-címet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.