Brazil Vb

Foci Vb: bukik az egyik stadion? - Porto Alegre veszélyben

A Beira Rio Stadion, amelynek modernizálásával több társlétesítményhez hasonlatosan késve készültek el, a tervek szerint öt vb-meccsnek adna otthont.

2014.03.25 06:40MTI
Fotó: MTI

Porto Alegrének, a nyári brazíliai futball-vb-nek otthont adó városok egyikének polgármestere arra figyelmeztetett, hogy a település kikerülhet a világbajnoki színhelyek közül, ha a képviselőtestület nem szavaz meg átmeneti adómentességet a helyi stadionhoz tartozó, a vb idején szükséges kiegészítő beruházásokat pénzelő cégeknek. José Fortunati azután szólt e veszélyről, hogy több képviselő is jelezte: nem fogja megszavazni a kért adókedvezményt.

A Beira Rio Stadion, amelynek modernizálásával több társlétesítményhez hasonlatosan késve készültek el, a tervek szerint öt vb-meccsnek adna otthont. A szponzori sátrakra, a biztonsági személyzet elhelyezésére és a médiaközpontra azonban egyelőre nincs meg a pénz. A polgármester szerint azonban "se B, se C, se D terv nem áll rendelkezésre" a finanszírozásra. Brazíliában a tizenkét stadion közül hatban amúgy sem tudták tartani a FIFA által meghatározott december 31-ei "végső" határidőt. Az érintett városok Porto Alegrén kívül Curitiba, Natal, Sao Paulo, Cuiabá és Manaus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.