A sok tüntetés sem tett jót

Foci VB - Brazília nagyon el van maradva, de még bíznak a sikerben

Sepp Blatter szerint jelentős késésben van a házigazda, de meggyőződése, hogy Brazília nagy sikerű futball-világbajnokságot rendez a nyáron.

2014.01.28 14:25MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a France Football keddi számában nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy Brazília elmaradása az előkészületeket illetően jóval nagyobb, mint volt 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaságé hasonló időszakban.

"Ezzel együtt nincs kétségem afelől, hogy ez a 200 milliós ország nagy labdarúgó-világbajnokságot rendez" - fűzte hozzá bizakodóan Blatter. A FIFA első embere a múlt héten különmegbeszélést tartott a dél-amerikai állam elnök asszonyával, Dilma Rousseff-fel Zürichben, s közlése szerint garanciákat kapott, hogy rendben lezajlik majd a vb.



Blatter kitért a Brazíliában időnként erőre kapó tömegmegmozdulásokra is:

"Lehetnek olyanok, akik arra akarják kihasználni ezt az eseményt, hogy a figyelmet magukra irányítsák, ám amikor megkezdődik a világbajnokság, és a brazil válogatott harcba száll hatodik vb-címéért, nem hiszem, hogy bárki kárt akarna okozni a futballnak" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.