Sosem szabad lebecsülni

Casillas triplázni szeretne

A spanyol élvonalban a hétvégén élre ugró Real Madrid kapusa, Iker Casillas nem aprózza el, és triplázni szeretne a szezonban. A "királyiak" játékában ez a teljesítmény szinte minden évben benne van, a spanyol válogatott hálóőr szerint most azonban különösen jó eséllyel pályáznak arra, hogy megismételjék a Barcelona 2009-es teljesítményét.

2014.02.27 11:21ma.hu

A világ- és Európa-bajnok kapuvédő önéletrajzán megtalálható többek között öt bajnoki cím és két Bajnokok Ligája-győzelem is, ennek ellenére Casillas további három medállal gyarapítaná éremgyűjteményét.

Erre meg is van minden esélye a Realnak, hiszen Carlo Ancelotti együttese 25 fordulót követően a tabella élén áll, a BL-ben a legjobb 16 között a Schalkéval találkozik, a kupában pedig az Atlético Madridon 5-0-s összesítéssel átlépve döntőzik a Barcelonával.

„Szeretném, ha a szezon végén minden arról szólna, hogy a Real Madrid triplázni tudott. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen minden csapat nyerni szeretne, de jelenleg ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, a keret pedig nem is lehetne jobb” – mondta Casillas.

A 32 esztendős kapus álmának útjában legközelebb a Schalke állhat, amely szerdán a Veltins Arénában fogadja őket.

„Egy német csapatot sosem szabad lebecsülni. A Schalke fizikailag erős együttes, és habár a szokásosnál gyengébben kezdte a szezont, mára már az élmezőny tagja. Klaas-Jan Huntelaar nemrégiben felépült sérüléséből, az ő vezérletével pedig veszélyesen támadhat a Schalke. Nekünk az a dolgunk, hogy úgy védekezzünk, mint az elmúlt időben, és hatásosan támadjunk” – tette hozzá a spanyol.

A Szalai Ádámot is foglalkoztató gelsenkircheniek a szerdai BL-mérkőzést követően szombaton a Bayern München ellen lépnek pályára. Feladni persze biztos nem fogja egyik találkozót sem Jens Keller vezetőedző, maximális erőbedobással azonban talán felelőtlenség lenne pályára küldeni övéit, hiszen hátra van még a bajnokság harmada, és a Schalke céljai között szerepel a BL-pozíció kivívása. A fogadás piacán fellelhető ajánlatok alapján egyik találkozónak sem a kék mezesek az esélyeseik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.