300 ezer eurót fizethet a Le Monde

Vaskos kártérítés a Real Madridnak

A Le Monde-nak 300 ezer euró (93,1 millió forint) kártérítést kell fizetnie a Real Madrid futballklubnak, amelyet a francia napilap egy évekkel ezelőtti cikkében összefüggésbe hozott egy doppingügyeiről elhíresült spanyol orvossal.

2014.02.24 18:43MTI
freedigitalphotos.net

Az újságnak ráadásul egy másik spanyol labdarúgóklubnak, az FC Barcelonának is fizetnie kell, mégpedig 15 ezer eurót (4,6 millió forint), mivel a katalán sztárgárdát is kapcsolatba hozta Eufemiano Fuentesszel.

A Le Monde újságírója 2006 decemberében azt közölte, hogy olyan, Fuentes doktor által kézzel írott jegyzeteket látott, amelyek "előkészületi terveket" tartalmaztak a Realt és a Barcelonát illetően. Az orvost korábban a spanyol kerékpárosok doppingbotrányában találták bűnösnek, ezért felfüggesztett börtönbüntetést is kapott.

A francia lap azután fordult a legfelsőbb bírósághoz, hogy a tartományi ítélőszékek az érintett spanyol klubok javára döntöttek az ügyben.

A Barcelona ugyanakkora összegre perelte a Le Monde-ot, mint a Real Madrid, de a bíróság a beadványban talált technikai hiba miatt csökkentette a katalánoknak járó kártérítés összegét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.