"Morális okok" miatt

Menesztették a női röplabda-válogatott szövetségi kapitányát

Menesztették posztjáról Hollósy Lászlót, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitányát.

2014.02.03 15:50MTI

Poór Csaba, a magyar szövetség (MRSZ) elnöke a hétfői sajtóbeszélgetésen elmondta: a döntést a szervezet szakmai kollégiuma hozta meg, hátterében pedig morális okok állnak.

Ugyanennek a grémiumnak február 19-ig kell javaslatot tennie az új szövetségi kapitány személyére. Az elnök hozzátette, elsősorban magyar szakemberben gondolkodnak, de az sem kizárható, hogy külföldi tréner ül le a kispadra.

Az MRSZ elnöke megjegyezte, a válogatott új szövetségi kapitányával szemben az lesz az elvárás, hogy a gárda kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra, amelynek selejtezőjét májusban rendezik. A magyar csapat a franciákkal, az izraeliekkel, valamint egy, az első selejtezőkörből érkező együttessel találkozik majd.

A kvartettből az első helyezett automatikusan kijut a kontinensviadalra, amelyet Hollandia és Belgium közösen rendez majd, a másodikok pótselejtezőt játszanak. Hollósy 2012 december óta irányította a válogatottat, amellyel a vb-selejtezőn az első körből továbbjutott, a második forduló tornáján pedig a harmadik helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.