A háló fölött

A röplabda 4,2 milliárdot kap 2020-ig sportágfejlesztésre

4,2 milliárd forintnyi támogatást kap sportágfejlesztésre a hazai röplabdasport a következő 7 évben, 2020-ig. Az első ütemben, idén kapott 329 millió forintot 2014. július 1-ig kell felhasználni.

2013.12.18 17:05MTI
Fotó: MTI

A magyar röplabdasport 2020-ig összesen 4,2 milliárd forint állami támogatást kap sportágfejlesztésre. Ezt Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár jelentette be szerdán, a TEVA Gödöllői RC - Makkabi Haifa női Challenge Kupa nyolcaddöntőjének visszavágója előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár hozzátette: az első ütemben, idén 329 millió forintot kapott a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), amelyet 2014. július 1-jéig kell felhasználnia.

Poór Csaba, az MRSZ elnöke elmondta, hogy a 4,259 milliárd forintból 2020-ig mintegy 2 milliárd forintot továbbítanak a kluboknak, míg 1,5 milliárd forintot infrastruktúra-fejlesztésre kívánnak felhasználni. A szövetség célja, hogy a ,,Vollé! - 2020 - Röpisuli" program keretében mintegy 4000 gyermekkel ismertessek meg a röplabdát, s az időszak végére az igazolt versenyzők számát megháromszorozzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.