Spanyol kupa

Elképesztő videó: futballsztrájk meccs közben!

A harmadosztályú együttes tagjai Mario Fernández csapatkapitánnyal az élen már hétfőn kilátásba helyezték, hogy nem lépnek pályára a mérkőzésen, ha a klubvezetés nem rendezi a velük szemben több hónapja fennálló tartozásokat.

2014.01.30 21:48MTI

Az első perc után félbeszakadt a csütörtöki Racing Santander-Real Sociedad visszavágó a spanyol labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjében, miután az elmaradt fizetésük miatt tüntető hazai játékosok - ígéretükhöz hűen - nem küzdöttek a labdáért a kezdő sípszó után. A csapat tagjai ehelyett felsorakoztak a kezdőkörnél, a rivális futballisták pedig a saját térfelükön passzolgattak körülbelül egy percig, amikor is a játékvezető megállította a "küzdelmet".

A harmadosztályú együttes tagjai Mario Fernández csapatkapitánnyal az élen már hétfőn kilátásba helyezték, hogy nem lépnek pályára a mérkőzésen, ha a klubvezetés nem rendezi a velük szemben több hónapja fennálló tartozásokat. A bojkottfenyegetés részeként a játékosok az elnök és embereinek lemondását is követelték, mondván, az Ángel Lavín vezette vezérkar az ismételt ígéretek dacára sem fizette ki nekik járandóságukat. A 2011-ben még a Primera Divisiónban szereplő egyesület évek óta a csőd szélén áll.

A santanderiek már januárban is jelezték elégedetlenségüket: az Almeríával vívott nyolcaddöntős kupatalálkozó elején, a kezdő sípszó után tiltakozva állva maradtak, amíg a rivális csapat - az előzetesen megbeszélteknek megfelelően - kirúgta a labdát az oldalvonalon. A mostani kupapárharc első meccsét a Real Sociedad hazai pályán 3-1-re nyerte.

A korábbi visszavágók: szerdán játszották: FC Barcelona-Levante 5-1 (2-1) Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 1-2 (1-0) Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel.

kedden játszották: Real Madrid-Espanyol 1-0 (1-0) Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.