Helyét az alelnök veszi át

Lemondott az FC Barcelona elnöke

Lemondott posztjáról Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke.

2014.01.23 21:51MTI
Wikipedia

A döntés hátterében az áll, hogy Neymar tavalyi átigazolásának tisztázására az egyik klubtag, Jordi Cases bírósági keresetet nyújtott be. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Rosellt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a Barcelona a brazil csatárért.

Rosell a hét folyamán azt mondta, hogy az 57 millió euró, amit Neymar bemutatásakor bejelentettek, valós, Cases szerint viszont nem ennyibe került a labdarúgó klubváltása.

Rosell csütörtök este a rendkívüli igazgatótanácsi ülésen nyújtotta be lemondását, aztán sajtótájékoztatón közölte a média képviselőivel. Ezen elmondta azt is, hogy helyét mandátuma 2016-os lejártáig a klub alelnöke, Josep Bartomeu vesz át.

"Fenyegetéseket kaptam és vádaskodások értek, emiatt átgondoltam a helyzetemet, figyelembe véve a hűtlen kezelésről szóló bírósági ügyet is" - indokolta döntését Rosell, hozzátéve, hogy szerinte korrekten jártak el Neymar szerződtetésekor.

Pablo Ruz bíró szerdán jelentette be, hogy vizsgálat indul az ügyben. Rosell - akit 2010-ben választottak meg a klub élére - azért is döntött a távozás mellett, hogy a várható hosszas pereskedés ne rontsa a Barcelona imázsát. Tavaly áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy 2016-ban egy második ciklusra is versenybe száll az elnöki posztért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.