A svájciak is rekordlétszámú csapattal utaznak

Özönlenek a sportolók a téli olimpiára

Soha ennyi sportoló nem vett még részt téli olimpián. Legutóbb a svájciak jelentettek be rekordszámú indulót.

2014.01.28 13:45MTI

Rekordlétszámú, 163 fős csapat képviseli Svájcot a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára. A Svájci Olimpiai Bizottság keddi bejelentése szerint 92 férfi és 71 női versenyző tagja a küldöttségnek.

A svájci zászlót az ötödik olimpiáján résztvevő, négyszeres ötkarikás aranyérmes síugró, Simon Ammann viszi a megnyitóünnepségen. A 32 esztendős sportoló 1998 óta mindegyik téli játékokon ott volt, 2002-ben Salt Lake Cityben és négy évvel ezelőtt Vancouverben normál- és nagysáncon is az övé volt az aranyérem az egyéni versenyben.

Korábban az oroszok (223 fő), az osztrákok (130), az amerikaiak (230), valamint a japánok (113) is azt közölték, hogy olimpiai csapatuk létszáma rekordot jelent, ráadásul az Egyesült Államok küldöttsége egyben a téli olimpiák történetének legnépesebbje is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.