Szocsi 2014.

Tilos a dobogón kritizálni

Tilos a dobogón véleményt nyilvánítaniuk a pénteken kezdődő szocsi olimpia résztvevőinek.

2014.01.27 16:45MTI
MTI, archív

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kedden közölte, a sportolók csak a sajtótájékoztatókon fogalmazhatnak meg bírálatokat, az éremátadásnál demonstrálók büntetést kapnak.

"Az olimpia nem lehet a politikai tüntetések színpada" - szögezte le a német sportdiplomata, hozzátéve: a versenyzőket megilleti a szabad véleménynyilvánítás joga, így a sajtóeseményeken minden következmény nélkül mondhatnak kritikát. Néhány olimpikon már elítélően nyilatkozott az emberi jogok oroszországi helyzetéről, továbbá az ottani melegellenes törvényekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.