Magyar Torghelle Köre

Deutschék megvették az MTK-t, Torghelle "Air" Sanyi is a Hungária körúton

A 42-szeres válogatott Torghelle Sándor kilenc év után visszatér az együtteshez, és a szezon végéig szóló szerződést írt alá.

2014.01.06 21:09MTI
Fotó: MTI

Új tulajdonosa van a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapestnek. A klub hétfői közleménye szerint a futballcsapatot működtető gazdasági társaság által kibocsátott, összesen 749 millió forint névértékű részvényt megvásárolta, illetve megvásárlására előszerződést kötött a magyar befektetők által létrehozott Blue & White Befektetői Csoport. Ahogy a közlemény fogalmaz, az új tulajdonos alapvető célja a klub hagyományaihoz méltó eredményesség eléréséhez szükséges feltételek biztosítása.

Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa építeni kíván az egyesület évszázados hagyományaira, a labdarúgóklub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás nevelő munkájára, valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire. Az új tulajdonos első intézkedéseként egy évvel meghosszabbította a szakmai igazgató, Garami József nyáron lejáró szerződését, s a társaság eddigi vezérigazgató-klubigazgatója, Domonyai Laszló látja el a klubigazgatói feladatokat.

Putics István lett a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, Somogyi János az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Ezzel véget ért Várszegi Gábor szerepvállalása az MTK-ban, a korábbi tulajdonos az üzletember érdekeltségébe tartozó csoport volt. Az új tulajdonosi körrel kapcsolatban Domonyai László a MTI megkeresésére azt mondta, hogy nem szeretnék felfedni kilétüket. Az index szerint a 2013-ban alapított Blue & White Investment Zrt. vezérigazgatója Kücsön Gyula, a tulajdonosok között pedig - a céginfo adataira hivatkozva - az AVP Svéd-Magyar Videó- és Filmgyártó Kft.-t és Lórodi László szerepel, előbbi cég tulajdonosa az MTK elnökének, Deutsch Tamásnak a testvére, Deutsch Péter, illetve Deutsch Judit.

A klub honlapja arról is beszámolt, hogy a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor kilenc év után visszatér az együtteshez, és a szezon végéig szóló szerződést írt alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.