Olimpia

Netanjahu sem megy Szocsiba a megnyitóra

Egyre inkább nem hivatalos bojkottnak tűnik Oroszországgal, illetve az azt irányító Vlagyimir Putyinnal szemben, hogy a nyugati vezetők sorra bejelentik távolmaradásukat.

2013.12.23 11:39MTI
Fotó: MTI

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem él a meghívással, nem utazik el Szocsiba a téli olimpiai játékok nyitóünnepségére - közölte hétfőn a Maariv című izraeli lap.

Barack Obama amerikai és Francois Hollande francia elnök után az izraeli miniszterelnök is lemondta részvételét, ő sem utazik a téli olimpiára a Fekete-tenger partján lévő üdülővárosba.

A lap szerint egyre inkább nem hivatalos bojkottnak tűnik Oroszországgal, illetve az azt irányító Vlagyimir Putyinnal szemben, hogy a nyugati vezetők sorra bejelentik távolmaradásukat. Eddig Obama mellett így döntött David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke, Justin Harper kanadai kormányfő, Francois Hollande francia és Joachim Gauck német elnök is.

Putyin és Netanjahu között eddig a szoros kapcsolat és kölcsönös nagyrabecsülés volt a jellemző, legutóbb egy hónappal ezelőtt találkoztak. A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalban mégis egyértelműen azt közölték, hogy a kormányfő nem megy Oroszországba az olimpiára, és még csak nem is mérlegelték az utazás lehetőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.