Több fajta medence lesz

Búvárközpont és szabadidőpark épül Sümegen

Búvárközpontját építenek Sümegen. A komplexumban sport- és más úszómedencék is lesznek, körülötte pedig szabadidőparkot alakítanak ki.

2013.11.29 13:39MTI
MTI, archív

Rátosi Ferenc, a város független polgármestere elmondta: a Deep-Dive Kft. képviselőit csütörtökön hallgatta meg a képviselő-testület; a befektetők a város területén lévő háromhektáros, termálkutat is tartalmazó telken valósítják meg a búvárközpontot és szabadidőparkot.

Ezt a területet évekkel ezelőtt a város magántulajdonba adta, és a tulajdonos hozzájárult a tervekhez - tette hozzá. Hasonló nagyságrendű és felszereltségű búvárközpont csak Brüsszelben van, de a sümeginek mélyebb, negyven méteres merülőkútja lesz; a komplexumban sportmedence és más úszómedencék is lesznek, a létesítményt pedig szabadidőpark veszi majd körül - tájékoztatott a polgármester.

A befektetők szándéka az, hogy nem csak a hazai és a környező országokban élő hivatásos és civil búvároknak biztosítanak gyakorlati helyet, hanem a fegyveres erőknek is: olyan katasztrófavédelmi, katonai egységeknek, amelyeknél kiképzésük része a vízi merülés, mentés - mondta Rátosi Ferenc.

Kiemelte: a város számára óriási lehetőség a több milliárd forintos beruházás, hiszen a turizmusnak a városban eddig ismeretlen ága honosulhat meg, amiből a helyi szállásadók és az önkormányzat jól profitálhat, a komplexumban pedig ötven új munkahelyet hoznak létre a befektetők.

Hozzátette: az önkormányzat ezért is támogatja a beruházást azzal, hogy saját költségén módosítja a rendezési tervét. A befektetők tájékoztatás szerint a búvárközpont engedélyeztetését megkezdték, ez valószínűleg tavasszal fejeződik be, így nyáron elkezdődhet a komplexum építése, amely két-két és fél év után nyitná meg kapuit - mondta Rátosi Ferenc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.