Jutalom?

Hosszabbítana az Arsenal német védője

A kezdeti nehézségek után boldogan érzi magát Per Mertesacker az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenalnál, olyannyira, hogy a német válogatott védő már a hosszabbításon gondolkodik.

2013.11.28 07:00ma.hu

A Goal.com már korábban, szeptemberben írt róla, hogy Mertesacker tárgyalásokat folytat az „ágyúsokkal” szerződése meghosszabbításáról, ami 2015 nyarán jár le. Az idei szezonra abszolút alapemberré váló belső védő már nem egyszer viselte a csapatkapitányi karszalagot, és bár a 2011/12-es szezonban még nem volt minden tökéletes számára, azóta Laurent Koscielnyvel remek védőpárost alkot.

„Nagyon boldognak érzem magam itt” – idézte az Evening Standard a 29 éves játékost. „Az első év igazán kemény volt a számomra, nagy kihívás, de a klub és a menedzser mindig bízott bennem. Első évemben egy komoly sérülést szenvedtem, ami miatt volt időm alaposan beilleszkednem, erre pedig szükségem is volt több ok miatt is.”

„Szerintem az, hogy a szerződésem meghosszabbításáról beszélünk, egyfajta jutalom, hiszen még hátravan másfél év a kontraktusomból. Nem kell sietni, nincs okunk rá, de úgy fest a dolog, hogy jelenpillanatban néhányan elégedettek a teljesítményemmel. Ennek köszönhetően én is boldog vagyok. Eltartott egy darabig, mire erre a szinte felértem. A menedzser viszont végig bízott bennem, azt mondta, elég intelligens vagyok ahhoz, hogy megoldjam a problémáim.”

Arsene Wenger tehát maximálisan elégedetett a 94-szeres német válogatott labdarúgóval, aki eddig 65 Premier League-meccsen játszott.

Az Arsenal kedd este a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában esélyeshez méltóan legyőzte a Marseille-t, így közelebb került a továbbjutáshoz. A hétvégén bajnoki mérkőzés vár a londoniakra, a Cardiff City vendégei lesznek, és a fogadás piacain fellelhető szorzók alapján Mertesackeréknek jó esélyük van a három pont megszerzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.