Vb-2022

Van Marwijk: hatalmas hiba volt a FIFA döntése

Keményen kritizálta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) Bert van Marwijk, amiért a FIFA Katarnak ítélte oda a 2022-es világbajnokság rendezési jogát.

2013.11.26 11:52MTI

"A világbajnokságot olyan országban kell rendezni, amelyiknek van futball-kultúrája" - jelentette ki a 61 éves tréner, akinek vezetésével a 2010-es vb-n Hollandia döntőt játszott.

A Hamburg jelenlegi vezetőedzője szerint hatalmas hiba volt a FIFA-döntése, amely "hihetetlen kárt" okozhat.

A labdarúgótorna időpontja szinte folyamatosan napirenden van, amióta kijelölték a helyszínt. Sok szakember, játékos és orvos adott hangot azon véleményének, hogy nem lenne helyes nyáron rendezni a vb-t, mert Katarban akkor a hőmérséklet meghaladhatja a 40 Celsius fokot is. A novemberi vagy decemberi rendezés ellen viszont már több európai - köztük az angol - topliga is tiltakozott, mivel ebben az esetben hosszabb időre félbeszakadna a bajnokságuk. A FIFA mozgásterét szűkíti, hogy februárban pedig téli olimpiát rendeznek.

Katar legutóbb azért került a bírálatok kereszttüzébe, mert kiderült, hogy a - többek között - a stadionok építésénél foglalkoztatott külföldi munkások embertelen körülmények között dolgoznak, s több haláleset is történt emiatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.