Vb-pótselejtezők

Au revoir, Franciaország? - Ibra vs. Ronaldo 2. rész, Románia bajban

A francia csapat Kijevben meglepően hatástalanul futballozott a nagyon szervezetten védekező és kiválóan kontrázó hazaiakkal szemben, s a 2-0-s ukrán siker után már bravúrnak számítana, ha kijutna a vb-re.

2013.11.18 21:42MTI
Fotó: MTI

A Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic fémjelezte portugál-svéd párharc nyílt, a Franck Ribéry vezette francia válogatott ugyanakkor rendkívül nehéz helyzetből várhatja az Ukrajna elleni visszavágót a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai pótselejtezőinek keddi, mindent eldöntő játéknapján. A francia csapat Kijevben meglepően hatástalanul futballozott a nagyon szervezetten védekező és kiválóan kontrázó hazaiakkal szemben, s a 2-0-s ukrán siker után már bravúrnak számítana, ha kijutna a vb-re.

"Az ukrán csapat koncentráltan, csúcsformában játszott, mi pedig úgy, mintha ez csak egy találkozó lett volna a sok közül. Kaptunk is egy óriási pofont" - értékelte az "odavágót" Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya. A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember a párizsi meccsen kiállítás miatt nem számíthat az Arsenal középhátvédjére, Laurent Koscielnyre. Ő azonban pénteki teljesítményéből kiindulva sokkal kevésbé fog hiányozni csapatának, mint amennyire az ukrán válogatottnak belső védője, az első meccsen nagyszerűen futballozó Olekszandr Kucsar, akit szintén idő előtt küldtek le a pályáról.

"Biztos vagyok benne, hogy harcosukat egy másik harcossal pótolják majd" - mondta az ukrán hiányzóról Olivier Giroud, a franciák és az Arsenal csatára, aki azt ígérte szurkolóiknak, hogy kedden készek lesznek meghalni a pályán, ha az kell a sikerhez. A franciák nehéz helyzetét jól érzékelteti, hogy pótselejtezőben még soha egyetlen csapatnak sem sikerült 0-2-es hátrányból fordítania.

Az előzetesen leginkább várt portugál-svéd párharc második találkozója 1-0-s portugál előnyről indul majd Solnában, ahol a hazaiaknak, azon túl, hogy gólt kell szerezniük, még a péntekinél is jobban kell majd védekezniük, ugyanis Cristiano Ronaldóék egyetlen találatára hárommal kellene felelniük a továbbjutáshoz.

"A visszavágón sokkal jobban kell megjátszanunk a labdát, amelyet pénteken túl sokszor íveltük fel a csatárainkhoz úgy, hogy játékosaim nem értek fel a támadásokhoz, s nem tudtak segíteni elöl" - mondta Erik Hamren svéd szakvezető, megfogalmazva elvárásait.

A magyarok selejtezőcsoportjában második helyen végzett román válogatott is nagyon nehéz helyzetben van, Görögországban ugyanis 3-1-es vereséget szenvedett pénteken.

A negyedik párharcban a horvátok 0-0-s első meccs után fogadják majd az izlandi csapatot.

A keddi program: Európai vb-pótselejtezők, visszavágók: Románia-Görögország, Bukarest 20.00 (első mérkőzésen: 1-3) Horvátország-Izland, Zágráb 20.15 (0-0) Svédország-Portugália, Solna 20.45 (0-1) Franciaország-Ukrajna, Párizs 21.00 (0-2)

Afrikai vb-selejtező, 3. szakasz, visszavágók: Egyiptom-Ghána, Kairó 17.00 (1-6) Algéria-Burkina Faso, Blida 19.15 (2-3)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.