Román-magyar, magyar-észt

Dzsudzsák Balázs az elmúlt napok eseményeiről

Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott szélsője az észtek ellen 5-1-re megnyert világbajnoki selejtező után újságíróknak azt mondta, örül, hogy ilyen karakteres társakkal játszhatott együtt.

2013.09.11 07:59MTI
Egervári Sándorral (Fotó: MTI)

"A mérkőzés előtti három napban rendőri kísérettel kellett aludnunk, biztonsági őrök követtek még az étterembe is, ez fájó pont a csapatnak" - kezdte kissé feldúltan a Puskás Ferenc Stadionban játszott meccs utáni nyilatkozatát a Dinamo Moszkva légiósa, aki egy góllal vette ki a részét az észtek elleni győzelemből.

Hozzátette, a múlt pénteki, románoktól elszenvedett 3-0-s vereség után ő maga és a válogatott többi tagja is elismerte, hogy rosszul teljesített. "Ennek ellenére azt gondolom, nem biztos, hogy mindent a mi számlánkra kell írni, és az ország gondját a nyakunkba kell varrni, az elmúlt három napban mégis mindent megkaptunk, hol egyénenként, hol csapatként."

Dzsudzsák kijelentette, nem akar áldozatként feltűnni, és nem akar "nekimenni" a közönségnek, csupán elmesélte, hogy mi történt velük a két meccs közötti három napban.

"Némán hallgattuk, hogy napokig mindenhol mi voltunk a téma, és szégyent hoztunk az országra, úgy gondolom, hogy a mostani 5-1 után mi is elmondhatjuk, hogyan éltük meg ezt a bizonyos három napot" - folytatta a futballista. Hozzátette, a válogatott a saját útjára koncentrál, ráadásul a keddi győzelemmel, és azzal, hogy a románok közben kikaptak a törököktől, a csapat visszavette a D csoportban a második, pótselejtezőt érő helyet.

"Persze lehet mondani, hogy nekünk még a hollandokkal is játszanunk kell, de emlékeztetnék mindenkit, hogy az észtek néhány napja 2-2-re végeztek ellenük" - mondta Dzsudzsák, s hangsúlyozta, nem akar belemenni az előzetes esélylatolgatásba, mert érzése szerint a románok elleni meccs előtt elkövették azt a hibát, hogy "leígérték a csillagokat az égről".

Az esti találkozón a magyarok negyedik gólját szerző Németh Krisztián azt emelte ki, hogy bár Romániában nem játszott, mégis ugyanúgy megviselte a háromgólos vereség, mint mindenki mást a csapatból: "Úgy érzem, hogy sportemberekhez méltóan reagáltunk arra a kudarcra, nagyon örülök, hogy ez a meccs ilyen jól sikerült."

Az észtek ellen egy remek egyéni megmozdulást követően eredményes Böde Dániel azt mondta, a közönséget semennyire sem tudták kárpótolni ezzel a sikerrel a múlt pénteki bukaresti eredmény miatt, s hozzátette, a játékosok legfeljebb családtagjaikat és barátaikat engesztelhették ki valamelyest.

"Szerintem a teljes selejtezősorozat legnehezebb feladata vár ránk, mivel Hollandiából kellene elhozni három pontot, ugyanakkor azt gondolom, hogy megfelelően agresszív játékkal lehet esélyünk a sikerre" - tekintett előre, a soron következő mérkőzésre a Ferencváros támadója.

A válogatott irányítója - és kedd esti csapatkapitánya -, Hajnal Tamás arról beszélt, a mérkőzés előtt az lebegett a szemük előtt, hogy a román-török összecsapás számukra kedvező alakulása esetén egy győzelemmel visszavehetik a Bukarestben elveszített második helyet.

"Örülök, mert ez úgy sikerült, hogy a meccs nagyobb részében jól is játszottunk, ráadásul nagy különbséggel nyertünk. Azt gondolom, a csapat morális erejét jól mutatja, hogy egy ilyen fájó vereség után mennyire gyorsan sikerült talpra állnunk."

Az európai vb-selejtező D csoportját a 22 pontos, ezzel már biztosan az élen záró és vb-résztvevő hollandok vezetik. Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese a második helyen áll 14 ponttal, eggyel megelőzve a románokat és a törököket.

Az utolsó két fordulóban a magyarok Hollandiába utaznak, aztán a pont nélkül sereghajtó Andorrát fogadják, míg a románok előbb Andorrában lépnek pályára, majd az észteket látják vendégül. A törökök először idegenben az észtekkel, majd hazai környezetben a hollandokkal küzdenek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.