Sport-halálozás

Meghalt egy 26 éves versenyző a budapesti félmaratoni futóversenyen

Meghalt egy fiatal férfi a budapesti félmaratoni futóversenyen vasárnap: a Dózsa György útnál riasztották a mentőket a 26 éves versenyzőhöz, ám újraélesztése sikertelen volt.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.09.08 15:31MTI

A budapesti félmaratonon a táv 20. kilométerében a fiatalember hirtelen összeesett, és az azonnali orvosi segítség ellenére meghalt. A szervező BSI az esemény 13 ezer résztvevője nevében részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető versenyigazgatója az MTI-nek megrendültségét fejezte ki a haláleset miatt. Az áldozatról többet nem közölt, csak annyit mondott, hogy a családjával most veszik fel a kapcsolatot.

A versenyigazgató elmondta, hogy a 28. alkalommal megtartott Nike Budapest Félmaraton és a BSI által az elmúlt 25 évben szervezett magyarországi futóversenyek történetében ez volt az első haláleset.

A BSI minden versenyére részletesen kidolgozott egészségügyi tervvel készülnek - tette hozzá. A vasárnapi félmaratoni futóversenyen egy főorvos irányította az orvosi stábot, amelynek tagjai az egész útvonalon gyalogosan, illetve QUADRÓL figyelték, és szükség esetén segítették a versenyzőket. Mint a sportversenyeken általában, most is több embert kellett ellátnia az egészségügyi személyzetnek, de a pontos számot az igazgató közlése szerint egyelőre nem tudni.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban az MTI-nek azt mondta:a 28. Nike Budapest Félmaraton egészségügyi biztosításáért nem az Országos Mentőszolgálat felelt, őket csak egy esethez riasztották, a Dózsa György útnál. A fiatal férfit sikertelenül próbálták újraéleszteni. 

Fotó: MTI


Több mint 7300-an értek célba a 28. Nike Budapest Félmaratonon

A rekordszámú, csaknem 13 ezer résztvevő közül 7305 egyéni induló ért célba a vasárnap rendezett 28. Nike Budapest Félmaratonon, amelyen szintén részvételi csúcsot jelentő 1330 csapat, valamint a magyarokon kívül 65 ország 1600 versenyzője rajtolt.

A szervező Budapest Sportiroda közleménye szerint a férfiak versenyében a 32 éves kenyai Henry Kemboi teljesítette a leggyorsabban a 21,0975 kilométeres távot, mögötte Kovács Tamás végzett a második, a svájci Adriann Lehmann pedig a harmadik helyen.

A nőknél Papp Krisztina rajt-cél sikert aratva nyerte a félmaratont, klubtársa, Erdélyi Zsófia, valamint a kenyai Gladys Jepkurui Biwott előtt.

A félmaraton egyben magyar bajnokság is volt, így a férfiaknál Kovács Tamás, a nőknél pedig Papp Krisztina - utóbbi ötödször - nyerte meg az ob-t.

28. Nike Budapest Félmaraton, eredmények:

férfiak:
1. Henry Kemboi (kenyai, Benedek-Team) 1:05.51 óra
2. Kovács Tamás (VEDAC) 1:06.07
3. Adriann Lehmann (svájci) 1:06.09

nők:
1. Papp Krisztina (UTE) 1:12.31 óra
2. Erdélyi Zsófia (UTE) 1:14.01
3. Gladys Jepkurui Biwott (kenyai, Benedek-Team) 1:15.03

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.