Jótékonyságból futkározik

Szuperpapi: 40 napon át 40 maratont fut le, hűtővel a hátán

"Meg kell állnom, még mielőtt valami kárt teszek magamban" - ezt mondta az a 49 éves férfi, aki most adománygyűjtés céljából 40 napon át 40-szer akarja lefutni a maratoni távot, hátán egy hűtővel.

2013.08.02 07:47ma.hu

40 nap alatt 40 maraton - már ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy Tony "Hűtőszekrény" Phoenix-Morrison bekerüljön a világ híradásaiba, ám az angol nagypapa nem érte be ennyivel: a hátára akaszt egy 42,5 kilós narancssárga hűtőszekrényt is, így téve tökéletessé a figyelemfelkeltő jótékonysági futást. A négyszeres apuka és kétszeres nagypapa ugyan néhány évet késett, hogy még a kora is illeszkedjen a különleges rekordhoz, most tapossa a 49. évét, de ez egyáltalán nem gátolja meg abban, hogy kitartson extrém elhatározása mellett.



A szupersportos nagypapi a rákkutatással foglalkozó Robby Robson Alapítvány számára szeretne minél több adományt összegyűjteni. "A hűtőt nehéz cipelni és tudom, hogy valahol határt kell húzni. Gondoltam már pár tengerentúli kihívásra is, de semmi konkrét, és tudom, hogy meg kell állnom, még mielőtt valami kárt teszek magamban" - vallotta be a szombaton induló nagy próba előtt a férfi. A hosszú út Skóciában veszi kezdetét, és a tervek szerint minden nap reggel 7 óra körül kerekedik fel Tony.

"Nem igazán félek, de nagyon óvatos vagyok. Néhány út, és különösen a dombok, hegyek valószínűleg brutálisak lesznek" - vélekedett. "Szerencsés vagyok, mert tudom, hogy lerakhatom a hűtőszekrényt. De a rák olyasvalami, amit nem tehetsz le csak úgy. A rák ledönthet a lábadról. Az igyekezetem egyfajta tisztelgés is azok az emberek előtt, akik nap mint nap megküzdenek ezzel a kórral" - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.