Jótékonyságból özönlenek a kismedvék

Maciinvázió készül Budapesten!

Több tucat medve lepi el márciusban a Design Terminált! A macidömping természetesen nem élő négylábúakból, hanem ismert emberek kedvenc kabalaállataiból áll. A plüssállatok összegyűjtése és kiállítása Kárász Róbert kezdeményezése és jótékony célokat szolgál.

2012.02.28 16:29TV2

Híres emberek plüssmackóiból nyílik kiállítás március 1-jén 11 órakor a Design Terminálban. A tárlat Kárász Róbert, a TV2 Mokka műsorvezetőjének ötlete, a "Fogadj örökbe egy macit!" munkahelyteremtő program részeként. A kampány célja, hogy ismert emberek plüssmackóinak elárverezéséből egy önálló manufaktúrát hozzanak létre.

A jótékonysági aukció a Tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonát is támogatja. Az l. Maci Manufaktúrában – ahol egyelőre népszerű macikat készítenének - csökkent munkaképességű emberek számára biztosítanának új munkahelyet. Az itt gyártott kismedvéket Budapesten, egy újonnan kialakított boltban értékesítenék, ahol szintén sérült emberek dolgoznának, így teremtve számukra újabb munkahelyeket.

A Maci Shop bevételét a fogyatékkal élők még nagyobb arányú foglalkoztatottságának elősegítésére fordítanák, melyet az erre a célra létrehozott "Fogadj örökbe egy macit!" alapítvány finanszírozna.

A gyűjtés fél éven keresztül zajlott, Kárász Róbert és a kampány háziasszonya, Brózik Klári személyesen is találkoztak azzal az 56 hírességgel, akik vállalták, hogy macijuk felajánlásával csatlakoznak a kezdeményezéshez. Volt, aki gyerekkora óta dédelgetett kedvencét ajándékozta el a nemes ügy érdekében, míg jó páran a nagy becsben tartott kabalájukat nyújtották át Kárászéknak.

A kiállítás március 1-jén nyílik a Design Terminálban (V. Budapest, Erzsébet tér 13.), ahol az összes mackó megtekinthető lesz.

A felajánlók

Ágh Péter, Andy Vajna, Badár Sándor, Balogh Gábor, Benedek Tibor, Brózik Klári, Czene Attila, Csányi Sándor, Csapó Gábor, Cseh Laci, Dr. Szolnoki Nikolett, Dzsudzsák Balázs, Fábián László, Fehér Anna, Fülöp Valter, Gubás Gabi, Győrfi Pál, Gyurta Dani, Havas Henrik, Hegyi Barbara, Herendi Gábor, Igaly Diána, Kárász Róbert, Király Linda és Király Viktor, Klapka György, Kovács Kati, Kovács KOKÓ István, Kozák Danuta, Liptay Gabriella, Mága Zoltán, Magna Cum Laude, Makány Márta, Malek Andrea, Medveczky Ilona, Mesterházy Attila, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Navracsics Tibor, Neo FM - Bumeráng, Pataky Attila, Rogán Antal, Rudolf Péter, Rúzsa Magdolna, Schiffer András, Schmidt Mária, Schmitt Pál, Simon Zsolt, Ómolnár Miklós, Szalai Annamária, Széles Gábor, Tolvai Reni, Tóth Vera, Törőcsik Mari, Ungár Anikó, Vajda Attila és Vitézy Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.