Turné

Tekvondó show Budapesten

A 2010 óta létező produkció eddig harminc országban fordult meg. A Korea tradicionális értékeit és kultúráját bemutató művészek egyetlen este lépnek a magyar közönség elé.

2013.09.04 22:55MTI

Világkörüli turnéjának európai szakaszán Budapestre érkezett a TAL-Korea legendája nevű tekvondó show, amelyet pénteken 19 órakor a Kongresszusi Központban láthat a közönség. A 2010 óta létező produkció eddig harminc országban fordult meg. A Korea tradicionális értékeit és kultúráját bemutató művészek egyetlen este lépnek a magyar közönség elé.

A másfél órás extrém show a sporton kívül a zenére, elsősorban a dobra, a hagyományos táncra és a világhírű B-Boys révén a breakre épül. A 30 tagú társulat átlagéletkora 25 év - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon Kim Hjung Bok igazgató. Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke hozzátette azt is, hogy a világban óriási sikerrel turnézik a csoport. Mint megjegyezte, nem túlzóak azok a vélemények, miszerint a tekvondóban ők ugyanazok, mint akik a mai cirkusz világában a Cirque du Soleil művészei. Páratlan technikai tudásukat különleges módon emelik ki a fény- és hanghatások, a pirotechnika.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.