Csernai Pál 80 éves volt

Elhunyt a Bayern történetének egyik legsikeresebb külföldi edzője

Nyolcvanéves korában elhunyt Csernai Pál, a Bayern München történetének egyik legsikeresebb külföldi edzője.

2013.09.02 14:26MTI

A magyar szakember haláláról a bajor klub így emlékezett meg honlapján: "Az egész FC Bayern legmélyebb együttérzését fejezi ki Csernai közvetlen hozzátartozóinak és barátainak és mindig meg fogja őrizni emlékét."

A Csepel egykori középpályása kétszer játszott a magyar labdarúgó-válogatottban, az 1956-os forradalom után a Német Szövetségi Köztársaságba emigrált, majd Svájcban szerzett edzői szakképesítést. Csernai 1978 és 1983 között volt a Bayern München vezetőedzője, előtte Lóránt Gyula segítőjeként tevékenykedett a klubnál.

A bajor csapattal kétszer nyert bajnokságot és egyszer Német Kupát, 1982-ben pedig bejutott a BEK döntőjébe. Később többek között a PAOK Szaloniki, a Benfica - amellyel megnyerte a portugál kupát -, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt és a Hertha csapatát is irányította. Elvállalta a Koreai NDK válogatottjának szövetségi kapitányi tisztét (1993-94), edzői pályafutásának utolsó állomása pedig az EMDSZ Soproni LC volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.