Fábián László e-mailben gratulált

Magyarország negyedik lett a Szervátültetettek Világjátékán

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a július 28-án kezdődött seregszemlén 49 ország sportolói vettek részt.

2013.08.04 13:35MTI

A negyedik helyen végzett Magyarország a nemzetek versenyében a dél-Afrikai Durbanben, a XIX. Szervátültetettek Világjátékán.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a július 28-án kezdődött seregszemlén 49 ország sportolói vettek részt. A magyar válogatott 48 versenyzővel indult, akik között van szív-, tüdő-, csontvelő- és májtranszplantált, de a többségük veseátültetett. A magyarokat csak az angolok, az amerikaiak és a házigazdák tudták megelőzni az éremtáblázaton.

A magyar szervátültetett sportolók 37 arany-, 16 ezüst- és 29 bronzérmet szereztek, az úszók és az atléták több szervátültetett világcsúcsot állítottak fel. A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Fábián László e-mailben gratulált a csapat tagjainak.

A szervátültetettek válogatottja augusztus 6-án 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.