Gyász

Gyászszertartás a spanyol vonatbaleset áldozatainak emlékére

Megjelent a szertartáson a galiciai tartomány önkormányzatának az elnöke, több miniszter, politikai és egyházi személyiségek, akik az áldozatok családtagjaival és helyi lakosokkal együtt megtöltötték a katedrális.

2013.07.29 21:53MTI
Fotó: elpais

Gyászszertartáson emlékeztek meg hétfő este Spanyolországban a múlt szerdai vasúti szerencsétlenség áldozatairól. A megemlékezés fő helyszíne Santiago de Compostela zarándokváros katedrálisa volt, de kivetítőn azok is követhették az eseményt, akik nem fértek be a templomba. Jelen volt Fülöp herceg trónörökös, valamint a város szülötte, Mariano Rajoy kormányfő is.

Megjelent a szertartáson a galiciai tartomány önkormányzatának az elnöke, több miniszter, politikai és egyházi személyiségek, akik az áldozatok családtagjaival és helyi lakosokkal együtt megtöltötték a katedrális. A harangok az esemény kezdete előtt egy órával szólaltak meg. A többi gyászoló részére egy óriási kivetítőt helyeztek el a Quintana téren, ahol a Szent Jakab apostollal, Spanyolország védőszentjével kapcsolatos ünnepségeket szokták megrendezni. A búcsú ebben az évben félbeszakadt, éppen a 79 halálos áldozatot követelő szerencsétlenség miatt, amely Santiago de Compostela közelében történt július 24-én.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.