Central European Tour

Lovassy Krisztián diadala a Budapest Nagydíjon

Lovassy Krisztián nyerte a kerékpáros Central European Tour vasárnapi versenyét, amelyet a Budapest Nagydíjért rendeztek.

2013.07.21 18:17MTI
Lovassy Krisztián (Fotó: MTI)

A mezőnyre Isaszeg és Budapest között 131 kilométer várt. A táv viszonylagos rövidsége miatt a versenyzők szinte végig akcióztak, egypercesnél nagyobb szökés azonban nem történt, minden elszakadási kísérlet meghiúsult. Budapestre, a Carl Lutz rakpartra egyben érkezett a mezőny, így sprintbefutó döntött, melyben Lovassy Krisztián bizonyult a leggyorsabbnak.
 
A verseny tavalyi második helyezettje jó ütemben, mintegy húsz méterrel a cél előtt bújt ki a társai közül. Győzelméért 40 UCI-ranglistapontot szerzett. Csapattársa, Dér Zsolt ötödikként ért célba, azonos idővel. 

Eredmények: 
1. Lovassy Krisztián (Utensilnord Ora24.eu) 2:49:43 óra 
2. Hocevar Aljaz (szlovén, Adria Mobil) azonos idővel 
3. Sziarhei Papok (fehérorosz, fehérorosz válogatott) a i. 

A Central European Tour szombati versenyét, a Miskolci Grand Prix-t a fehérorosz Sziarhei Papok nyerte, a legjobb magyar a hetedikként végzett Dér Zsolt volt. A kétnapos megmérettetésen 14 ország 13 csapatának csaknem száz kerékpárosa vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.