Két keréken

Kerékpárút a magyar-román határ mentén

Uniós forrásból építik meg a 36 kilométer hosszú kerékpárutat Túr, a Batár és a Palád folyók meglévő töltésein a magyar-román határ mentén; a több mint 1,3 milliárd forint összköltségű beruházás nyitórendezvényét csütörtökön tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisarban.

2013.07.18 13:42MTI
MTI

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program Kétkeréken Túrterebestől Magosligetig című nyertes pályázata magyar oldalon 16, román oldalon pedig 20 kilométer kerékpárút megépítését tartalmazza. Emellett a három folyó töltésein elvégzik az árvízvédelmi töltések rekonstrukcióját, valamint - ahol szükséges - új rendszerelemeket is kiépítenek.

A kivitelezési munkálatok magyar oldalon várhatóan idén szeptemberben kezdődnek és 2014 novemberében fejeződnek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.