Anyagi gondok

Megszűnik az Atlético Madrid férfi kézilabdacsapata - már hivatalos!

Anyagi gondokból kifolyólag megszűnik a spanyol Atlético Madrid férfi kézilabdacsapata.

2013.07.09 16:29MTI

Az ezzel kapcsolatos hétfői sajtóértesülések után kedden maga a klub jelentette be a hírt a honlapján.
 
Helyi médiainformációk szerint az egyesület egymillió eurós (294 millió forintos) adótartozást halmozott fel, s a játékosok egy ideje már nem kaptak fizetést. Ők - a vezetőedzővel, Talant Dusebajevvel együtt - most azonnali hatállyal szabadon igazolhatóvá váltak. A gárda elődje, a Ciudad Real három alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ezen a néven ötször lett spanyol bajnok. 

Az együttes tavalyelőtt szintén gazdasági problémák miatt szűnt meg és Atlético Madridként folytatta a szereplését, majd egy éve és idén is második helyen zárt a Barcelona mögött a spanyol bajnokságban, a BL legutóbbi kiírásában pedig a katalánokkal szemben vérzett el a negyeddöntőben. 

A spanyol csapat a legrangosabb európai kupa 2013/14-es idényében a német THW Kiellel, a lengyel Kielcével, a dán Koldinggal, a francia Dunkerque-kel és egy selejtezőből érkező együttessel találkozott volna. A visszalépése után még nem lehet tudni, mely csapat foglalja el a helyét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.