Vb 2014

Egyre többen a brazil Vb-n - Közel- és Távol-Keletről Dél-Amerikába

Az üzbégek szeptemberben a másik csoport harmadikjával, Jordániával játszanak majd oda-visszavágós alapon, s annak a párharcnak a győztese pótselejtezőt vívhat a dél-amerikai selejtező ötödik helyezettjével a vb-részvételért.

2013.06.18 21:28MTI
Brazíliaváros, Fotó: MTI

A vendég irániak kedden 1-0-ra nyertek Ulszanban a dél-koreaiak ellen, s ez az eredmény végül mindkét csapatnak jó volt a továbbjutáshoz. Irán 16 pontjával megnyerte az ázsiai selejtező A csoportját, míg a Koreai Köztársaság együttese 14 ponttal második lett.

Üzbegisztán válogatottja hiába nyert 5-1-re Katar ellen Taskentben, s végzett ugyancsak 14 ponttal, rosszabb gólkülönbsége miatt a harmadik helyre szorult. Az üzbégek szeptemberben a másik csoport harmadikjával, Jordániával játszanak majd oda-visszavágós alapon, s annak a párharcnak a győztese pótselejtezőt vívhat a dél-amerikai selejtező ötödik helyezettjével a vb-részvételért.

A házigazda brazil együttes és az elsőként kijutott japán csapat után az ausztrál labdarúgó-válogatott is biztosította helyét a jövő évi világbajnokság mezőnyében. Az ausztrálok az ázsiai selejtezősorozat B csoportjában 1-0-ra legyőzték kedden a vendég irakiakat, ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert a tabellán harmadik Ománnal szemben.

A győzelmet és egyben vb-szereplést érő gólt a 78. percben csereként beállt Joshua Kennedy szerezte öt perccel pályára lépése után a Sydneyben 80 ezer néző előtt rendezett találkozón. A csoport küzdelmeit Japán nyerte 17 ponttal, az ausztrálok - akik sorozatban harmadszor, összességében pedig negyedszer vehetnek részt világbajnokságon - három győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel 13 pontot szereztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.