Baszk edzőcsere

Kirúgták a Bilbao argentin edzőjét

"Az egyesület érdekeit szem előtt tartva úgy gondoljuk, váltanunk kell, de még nem határoztunk abban a kérdésben, hogy ki lesz Bielsa utódja" - nyilatkozta Josu Urrutia, az Athletic elnöke pénteken.

2013.06.08 04:30MTI

Menesztették az Athletic Bilbao labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Marcelo Bielsát, a klub vezetősége úgy döntött, nem kínál szerződéshosszabbítási lehetőséget a szakembernek. "Az egyesület érdekeit szem előtt tartva úgy gondoljuk, váltanunk kell, de még nem határoztunk abban a kérdésben, hogy ki lesz Bielsa utódja" - nyilatkozta Josu Urrutia, az Athletic elnöke pénteken.

A korábban argentin és chilei szövetségi kapitányként is dolgozó, 57 éves Bielsa 2011 óta irányította a bilbaói gárdát, amellyel tavaly a spanyol Király Kupában, valamint az Európa Ligában is döntőt játszhatott. A legutóbbi szezon már nem sikerült ilyen jól a csapatnak, amely 12. helyen zárt a Primera Divisiónban. A bilbaói kispadra a legnagyobb eséllyel a klub korábbi játékosa, az alakulatot 2003 és 2005 között már irányító, 49 esztendős Ernesto Valverde pályázik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.