Ökölvívó Eb

Varga Miklós bronzérmes lett

A 60 kilogrammosok között szereplő Varga Miklós bronzérmet nyert pénteken a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon.

2013.06.07 19:34MTI

A magyar sportoló a hazai közönség előtt szereplő Vazgen Szafarjanc ellen lépett ringbe az elődöntőben, s bár az összecsapás kiegyenlített volt, Vargának - a pontozóbírák döntései értelmében - a háromból csak egy menetet sikerült megnyernie, így meg kellett elégednie a bronz hellyel.

Az első menetben és a második elején is Varga tűnt jobbnak, majd a mérkőzés derekán Szafarjanc átvette a kezdeményezést, s a második menet második felében több tiszta találatot is bevitt. A harmadik szakaszban aztán a fehérorosz versenyző a szurkolók buzdítása közepette már csak arra törekedett, hogy biztos védekezéssel megőrizze az előnyét, s ezt sikerrel teljesítette is. A 25 esztendős debreceni születésű öklöző pályafutása második Eb-bronzérmét szerezte meg, az elsőt még 2008-ban, Liverpoolban nyerte. 

A magyar válogatott két harmadik hellyel zárta az Eb-t, a 75 kilogrammos Harcsa Zoltán szintén pénteken szerzett bronzérmet, mivel elődöntős mérkőzését kézsérülése miatt fel kellett adnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.