A kontinens legjobbjai?

Európai uralomra törne a Bayern

A Bajnokok Ligája megnyerése után már a Német Kupa (DFB-Pokal) döntőjére koncentrál a Bayern München, ám a következő idénytől arra fognak törekedni a bajorok, hogy domináljanak az európai színtéren - mondta Javi Martínez.

2013.05.27 11:50ma.hu

A védekező középpályás 2012 nyarán szerződött a müncheniekhez, ahol ha nem is azonnal, de idővel alapemberré vált. A BL-döntőben végig a pályán volt, és remekül szűrte meg a Borussia Dortmund támadásait középen. A bajor klub 2001 után emelhette ismét magasba a legrangosabb európai klubtrófeát, és Martínez reméli, a folytatásban meg tudják majd ismételni ezt néhány alkalommal.

"Most mi vagyunk a kontinens legjobb csapata, és bizakodunk, hogy ez a közeljövőben nem fog változni" - mondta a 24 éves spanyol az UEFA hivatalos oldalának. "Gondolhatsz a BL megnyerésére, de ez valójában nagyon nehéz. Valami hasonló gondolatok lehetnek a legvadabb álmaid, egyszerűen fantasztikus."

A kilencszeres spanyol válogatott most már arra koncentrál, hogy szombaton is győztesen hagyja el a pályát a VfB Stuttgart elleni Német Kupa-döntőt követően, éppen ezért társait is figyelmeztette, addig nem lazíthatnak.

"Most már a hétvégi döntőre kell figyelni" - folytatta. "Amikor azt a finálét is lejátszottuk, majd pihenhetünk. Komolyan kell edzenünk a héten, folytatni az eddigi kemény munkát, hogy felkészültek legyünk a hétvégi döntőre."

A Bayern már március 13-a óta nyeretlen, akkor BL-meccsen az Arsenal tudott nyerni Münchenben 2-0-ra, de összesítésben ígyis Jupp Heynckes csapata jutott tovább.

Az 1934-ben alapított DFB-Pokal 2012-es döntőjében a Dortmund 5-2-re lemosta a pályáról a bajorokat, akik egyébként rekorderek, hiszen 15 alkalommal hódították el a serleget, legutóbb 2010-ben. Az online fogadás oddsai alapján a szombati meccs toronymagas esélyese a Bayern München.

A válogatott játékosok még a hétvége után sem pihenhetnek, hiszen nemsokára nemzetközi felkészülési mérkőzéseket rendeznek, a stuttgarti Hajnal Tamás például a magyar válogatott keretébe kapott meghívót Egervári Sándortól Kuvait ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.