Robben döntött

A Bayern München Európa trónján - képek

A 89. percben a tavalyi finálé negatív hőse,Arjen Robben góljával megszerezte a győzelmet a Bayern München. A bajorok az ötödik alkalommal hódították el a legrangosabb európai kupát.

Képekben a Bayern-Dortmund BL-finálé képgaléria

2013.05.25 23:05MTI
Fotó: MTI, további meccs-képekért kattintson a fotóra!

A Bayern München nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2012/2013-as sorozatát azzal, hogy a londoni Wembley Stadionban rendezett szombati döntőben 2-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot. A hatalmas iramú első félidőben nem született gólt, ez főként a két kapus, Neuer és Weidenfeller kiváló teljesítményének volt köszönhető.

A fordulást követően a 60. percben Mandzukic találatával vezetést szerzett a Bayern, nyolc perccel később azonban a Reusszal szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőből Gündögan egyenlített.

Fotó: MTI, a lelátó képeiért kattintson a fotóra!

A folytatásban a Bayern irányította a játékot, és a 89. percben a tavalyi finálé negatív hőse, a Chelsea ellen a hosszabbításban büntetőt rontó Robben góljával megszerezte a győzelmet.

Története során a Bayern München az ötödik alkalommal hódította el a legrangosabb európai kupát. Mostani sikerét megelőzően legutóbb 2001-ben, a Valencia legyőzésével diadalmaskodott.

Fotó: MTI, további meccs előtti képekért kattintson a fotóra!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.