212 kilométer

UltraBalaton: extrém próbára készül a látássérült Orbán Csaba

A Kabóca becenévre hallgató sportembert egy kerékpáros kíséri majd az UltraBalatonon.

2013.05.27 09:41MTI
Fotó: MTI

Extrém próbára vállalkozik Orbán Csaba, a londoni paralimpián 12. helyen végzett maratoni futó szombaton rajthoz áll az UltraBalaton elnevezésű 212 km-es versenyen.

Amint a Magyar Paralimpiai Bizottság közleményében jelezte: az eseményt hetedik alkalommal rendezik meg, az egyéni ultramaratonistáknak 32 óra alatt kell teljesíteniük a távot, amelyen belül három rész szintidőt is meg kell futni.

Orbán Csaba tavaly 10 fős váltóban már részt vett a versenyen, de egyedül első alkalommal vállalkozik ekkora táv teljesítésére.

A paralimpikon többször indult ultramaratoni, 100 km-es vagy hatórás versenyeken, ekkora feladatra azonban még nem vállalkozott, és az egész világon nagyon kevés látássérült sportoló indul el ilyen versenyen. A Kabóca becenévre hallgató sportembert egy kerékpáros kíséri majd az UltraBalatonon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.