Pistorius-ügy

A Nike felfüggesztette szerződését a dél-afrikai paralimpikonnal

A Nike sportfelszerelés-gyártó cég bejelentette csütörtökön, hogy felfüggesztette szponzorációs szerződését Oscar Pistorius dél-afrikai paralimpikonnal, aki ellen eljárás folyik barátnője meggyilkolásának gyanújával.

2013.02.21 13:23MTI

 "A Oscar Pistorius elleni igazságügyi eljárást igazságosan és formailag helyesen kell lefolytatni, és mi ezt szigorúan figyelemmel fogjuk kísérni" - közölte a Nike.
   
Szerdán jelentette be a Clarins francia kozmetikai cég, hogy az igazságügyi eljárás miatt felmondta a sportolóval kötött reklámszerződését, az A-Men nevű Thierry Mugler-parfüm reklámkampányában ezentúl nem szerepelteti Pistoriust.
   
A műlábakkal élő és versenyző, hatszoros paralimpiai bajnok futónak más cégekkel is van szponzori szerződése, így például a British Telecommal, a művégtagokat gyártó izlandi Össurrel vagy az Oakley amerikai szemüveggyártóval.
   
A Financial Times című brit lap értesülése szerint a szponzoroktól kapott támogatása elérte az évi 3,5 millió eurót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.