Szakhatóság

Uszodai baleset - megvolt minden engedély a versenyhez...

A helyszínen tartózkodó hivatalos versenyorvos megkezdte a sérültek ellátását, majd a nézőtéren helyet foglaló két orvos segítette a munkáját.

2013.05.21 15:07MTI

A BVSC-Zugló Közhasznú Egyesület közlése szerint valamennyi szakhatósági engedélyük megvolt a versenyrendezéshez. Ezt azzal kapcsolatban tudatták kedden az MTI-vel, hogy szombaton a fővárosi BVSC uszodában hét ember megsérült, amikor ledőlt egy mobillépcső.

Az egyesület közleménye szerint a baleset után a helyszínen tartózkodó hivatalos versenyorvos megkezdte a sérültek ellátását, majd a nézőtéren helyet foglaló két orvos segítette a munkáját.

A baleset után a versenyt azonnal leállították. A verseny színhelyét a résztvevők - az egyesület munkatársainak irányításával - higgadtan és fegyelmezetten hagyták el, pánik nem volt - írták.

Kovács Viktóriának, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének szombati tájékoztatása szerint az uszodában egy nemzetközi ifjúsági úszóversenyt tartottak, amikor a baleset történt. Egy guruló mobillépcső dőlt össze. A balesetben hat felnőtt és egy hatéves gyermek sérült meg.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese akkor az MTI-vel azt közölte, hogy a hét sérültből ötöt szállítottak kórházba, valamennyien könnyebb sérülést szenvedtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.