Labdarúgás

Bundesliga - a Schalke az utolsó BL-induló

A Schalke 04 2-1-re győzött Freiburgban a német labdarúgó-bajnokság zárófordulójában, ezzel megszerezte a még Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyet.

2013.05.18 20:04MTI

 A Freiburgnak nyernie kellett volna ahhoz, hogy megelőzze a gelsenkircheni együttest, s bár 1-1 után nagy nyomást helyezett ellenfelére, végül kikapott.
   
A BL-döntőre készülő csapatok közül a már bajnok Bayern München öt perc után 2-0-s, tíz perc elteltével pedig 3-1-es hátrányban volt Mönchengladbachban, aztán megrázta magát, és 4-3-ra győzött. A Bayern így 91 pontos rekordteljesítménnyel zárta a Bundesliga mostani kiírását.
   
A szintén BL-finalista Borussia Dortmund hiába vezetett, végül alulmaradt a vendég Hoffenheimmel szemben, amely így egyelőre megmenekült a kieséstől, s a bennmaradást osztályozón vívhatja ki.
   
A már kiesett Fürth ezúttal Augsburgban kapott ki 3-1-re, a vendégeknél Stieber Zoltán a 80. percben csereként lépett pályára. A Fürth gárdájához a Hannoverben 3-0-s vereséget szenvedő Düsseldorf csatlakozott kiesőként.
   
A góllövőlista élén a leverkuseni Stefan Kiessling végzett, miután ő és legfőbb üldözője, a dortmundi Robert Lewandowski is egyszer volt eredményes szombaton, így megmaradt köztük az egytalálatnyi különbség. Kiessling idénybeli 25. gólja három pontot ért csapatának a Hamburg vendégeként. A mesterlövészek listáján a Mainzban futballozó Szalai Ádám 13 góllal hetedikként zárt.

    Bundesliga, 34. (utolsó) forduló:

SC Freiburg-FC Schalke 04 1-2 (0-1)
1. FC Nürnberg-Werder Bremen 3-2 (0-1)
Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim 1-2 (1-0) 
Borussia Mönchengladbach-Bayern München 3-4 (3-2)
Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 2-2 (1-2)
FC Augsburg-Greuther Fürth 3-1 (1-0)
Hamburger SV-Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
Hannover 96-Fortuna Düsseldorf 3-0 (1-0)
VfB Stuttgart-FSV Mainz 05 2-2 (2-2)


 A góllövőlista élcsoportja:

25: Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen)
24: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
16: Alexander Meier (Eintracht Frankfurt)
15: Mario Mandzukic (Bayern München), Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart)
14: Marco Reus (Borussia Dortmund)
13: Thomas Müller (Bayern München), Szalai Ádám (FSV Mainz 05)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.