Hagyományokhoz híven

Kezdetét vette az Audi évadnyitó verseny

A hagyományokhoz híven felvonták a nemzeti százlót a 117 éves Kishamis vitorlásra és megkoszorúzták a Balatont - ezzel megkezdődött a vitorlázási szezon és az Audi évadnyitó verseny Balatonfüreden.

2013.05.11 13:50MTI

A rendezvény fővédnöke, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár levelében köszöntötte a sportolókat és a nézőket. 

Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere arról beszélt, hogy sokat várnak az idei vitorlás szezontól, hiszen Balatonfüred hamarosan világbajnokság és Európa-bajnokság színhelye is lesz, továbbá több fejlesztés is elindul a sportágban. Kiemelte: a vitorlázás kiváló nevelő, amit jó lenne, ha minél többen űznének. 

A polgármester megköszönte Gál András Leventének, a vitorlásszövetség leköszönő elnökének munkáját és gratulált az újonnan megválasztott elnöknek, Kollár Lajosnak. Gál András Levente ünnepélyes stafétaátadónak is nevezte a vitorlabontó ünnepséget; utódjának az egy évvel ezelőtt felállt elnökség által életre hívott Festetics-program folytatásához kívánt jó erőt. 

Kollár Lajos azt mondta: úgy szeretné a stafétát átadni mandátuma végén, hogy sok fejlesztés valósult meg a vitorlázásban. A szezont Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár nyitotta meg, a vitorlásoknak jó szelet és kedvező időt kívánva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.