Labdarúgó NB I

Győr-FTC rangadó a jubileumok jegyében

Ünnepre készül vasárnap a Győri ETO FC: a labdarúgóklub 50, illetve 30 évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett csapatait köszöntik félnapos program keretében a Ferencváros elleni bajnoki rangadót megelőzően.

2013.05.09 15:01MTI

"Az ETO-nál ez a jubileumok éve, ötven éve nyertük az első és harminc éve az eddigi utolsó aranyérmünket" - mondta Horváth Cs. Attila klubmenedzser a csütörtökön Győrben tartott sajtótájékoztatón. "Vasárnap délután az Audi segítségével autókaraván járja Győr belvárosát, a kocsik fedélzetén az egykori kedvenc játékosokkal. A stadionban lévő ETO shopban pedig kiállítás nyílik a két csapat korabeli relikviáiból."
   
Utána az ünnepi díszvacsora következik, amelyen a résztvevőket köszönti és megajándékozza T. Csaba, az ETO elnöke; Borkai Zsolt, Győr polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke; Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, továbbá az ETO 100 Baráti Kör.
   
"A legendák köszöntése a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzés előtt a centerpályán fejeződik be" - folytatja Horváth Cs. Attila. "A mérkőzésre soha nem látott mértékben fogynak elővételben a jegyek, így biztos, hogy több mint tízezer néző lesz a lelátókon, de elképzelhető, hogy telt ház, tizenhatezer szurkoló fogadja majd a pályára lépő csapatokat".
   
A felfokozott érdeklődés valószínűleg annak is köszönhető, hogy az OTP Bank Ligában listavezető Győri ETO FC akár vasárnap megszerezheti története negyedik bajnoki címét, amennyiben legyőzi a Ferencvárost, a második helyezett Videoton pedig vereséget szenved a címvédő Debrecen vendégeként.
   
Szintén nagy ünneplésre készülnek a Ferencváros elleni rangadó szünetében, amikor a klubvezetés a gyepen köszönti a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát, amely egy nappal korábban játssza a Bajnokok Ligája-döntő visszavágóját Veszprémben, s jó esélye van a történelmi, első nemzetközi sikerére, mivel háromgólos előnnyel várja a második felvonást a norvég Larvik ellen.
   
Pintér Attila, a Győri ETO FC vezetőedzője szerint számukra most nincs fontosabb, mint a Ferencváros elleni vasárnapi rangadó:
   
"Nagyon jó játékosokból álló remek csapat érkezik hozzánk. Eltiltott játékosunk nincs, de vannak gondjaink, Koltai Tamás például szerdán részleges térdszalagszakadást szenvedett. Velünk ellentététben a Ferencváros pihenhetett hét közben, igaz, mi is több játékost pihentettünk a kupamérkőzésen. Kiváló hangulatra, jó mérkőzésre számítok, amelyen mi szerezzük meg a győzelmet" - mondta Pintér Attila.
   
A Győri ETO 109 éves történetében idén először fordulhat elő, hogy a csapat duplázik, azaz bajnoki címet szerez és megnyeri a Magyar Kupát is ugyanabban az évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.