Labdarúgó NB I

Két forintért eladó az NB I-es futballklub

Mindkét egri tulajdonos egy forintért árulja a részesedését - de a becsült 100 milliós tartozás miatt így sem várható, hogy tolonganak majd a befektetők a cég megvételéért.

2013.05.08 16:46MTI

Mind a többségi, mind pedig a kisebbségi tulajdonos egy-egy forintért válna meg részesedésétől a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Egri FC-t működtető gazdasági társaságban.

Kocsis Zoltán kisebbségi tulajdonos szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy reggel Orbán Levente - John Marshall többségi tulajdonos képviselője - azzal hívta fel, hogy az angol üzletember nem tart igényt pénzügyi ellentételezésre, azaz egy forintért megválna 75 százalékos tulajdonrészétől.

"Az önkormányzat jelezte, nem kíván tulajdonrészt vásárolni a klubban. Csütörtökön 16 órától értekezleten tájékoztatjuk a labdarúgókat a kialakult helyzetről. Akkor dől el, hogy Pápán pályára lép-e az Egri FC a hétvégi fordulóban" - mondta a kisebbségi tulajdonos.

Az angol üzletember eladási szándéka kedvező hatással lehet az értékesítésre, ugyanakkor a becsült 100 milliós tartozás miatt így sem várható, hogy tolonganak majd a befektetők a cég megvételéért.

A hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban nem túl jó előjel, hogy szerdán a szertároson és a masszőrön kívül senki sem lépte át az Egri FC öltözőjének, irodáinak ajtaját.

A magyar szövetség (MLSZ) a villanyvilágítás hiánya miatt nem adta meg a licencet a hazai meccsekre, ezért az Eger a bajnokságban nem játszhatott saját otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten a Vasas stadionjában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

Az egriek 26 forduló után tökutolsók a tabellán, mindössze 15 ponttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.