Videobíró

Pénzbírságra ítélték a kaposvári focimeccs rendzavaróit

A Kaposvári Járásbíróság két videofelvételt is megtekintve elemezte a történteket. Az egyiket a rendőrök, a másikat a Haladás szurkolói készítették.

2013.04.30 19:10MTI

Rendzavarás miatt pénzbüntetésre ítélték kedden azt a hat szurkolót, akit a kaposvári Rákóczi stadionban szombat délután megrendezett futballmérkőzésen, illetve utána vettek őrizetbe.

A szombathelyi Haladás szurkolói ellen szabálysértés miatt a kaposvári rendőrkapitányság indított eljárást.

A Kaposvári Járásbíróság két videofelvételt is megtekintve elemezte a történteket. Az egyiket a rendőrök, a másikat a Haladás szurkolói készítették.

A rendőrök azért avatkoztak be, mert öt-hat Haladás-szurkoló a mérkőzés alatt agresszív, fenyegető magatartást tanúsított. Többen közülük ittasak voltak.

A bíróság 30-55 ezer forint közötti pénzbírságra ítélte a rendzavarókat, közülük ketten fellebbeztek.

A Haladás-szurkolók a mérkőzés alatti és utáni rendőri intézkedések miatt vasárnap közleményben tiltakoztak. Szerintük a rendőrök fellépése túlzott és indokolatlan volt. Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította. Azt írták: a mérkőzés biztosításában részt vevő rendőrök az ellenük agresszívan fellépő rendbontókkal szemben törvényesen és az arányosság követelményeit figyelembe véve jártak el.

A Kaposvári Rákóczi-Szombathelyi Haladás mérkőzésen 3-2-re a hazai csapat nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.