Bajnokok Ligája

Párizsi őrült este, Messi vs. Ibra, a Bayern lenullázta a Juvét

Megkezdődtek a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzései. Rögtön két rangadóval, a Juve Münchenbe, a Barcelona Párizsba látogatott. A katalánok őrült estén vannak túl, az utolsó negyedórában három gól is született, míg a Bayern magabiztosan várhatja a visszavágót.

2013.04.02 22:51ma.hu

A már szinte német bajnok Bayern München a már szinte olasz bajnok Juventust fogadta, és azon nézők, akik 26 másodpercet késtek a meccsről, már el is felejthették, hogy az első gólt élőben lássák. Alaba gondolt egyet, és megpróbálkozott egy távoli lövéssel, mely alaposan becsapta Buffont, így a bajorok szűk fél perc elteltével vezetéshez jutottak.

A korai gól sem vette az olaszok védekező taktikájának kedvét, így a meccs java részében a németek domináltak. Fölényük a 63. percben érett újabb góllá, amikor Thomas Müller vette be az olaszok kapuját. Az eredmény a későbbiekben már nem változott, a 2-0-s előny ugyan nem behozhatatlan, de a Bayern védelmét feltörni nem lesz egyszerű.

Sokkal jobb helyzetben várja a jövő heti visszavágót a Barcelona, amely a dúsgazdag Paris SG-hez látogatott. Hiába Beckham és Ibrahimovics az egyik oldalon, természetesen Messi volt az, aki először beköszönt, a 39. percben vezetéshez juttatva a katalánokat.

Az utolsó negyedórára felpörgött a meccs: a 79. minutumban előbb Ibrahimovics méteres lesről fejelt Valdes kapujába (1-1), majd Xavi a 89. percben 11-esből újra a Barcát juttatta előnyhöz. Nem volt azonban még vége, a 94. percben egy kapu előtti kavarodás végén Matuidi lövése – és egy párizsi közbenyúló láb – csapta be a Barca hálóőrét, így a végeredmény 2-2.

Szerdán a Malaga-Dortmund, Real Madrid-Galatasaray találkozókat rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.