Bajnokok Ligája

Arrivederci, Milan! - Messi és a Barca újra a pályán

Sokan hitték, hogy a Milan a hazai bravúr után Katalóniában is meglepetést tud okozni, és kiejti a Barcelonát a Bajnokok Ligájából. Nos, ők tévedtek.

2013.03.12 22:46ma.hu

Milánóban az olaszok 2-0-s diadalt arattak, de a barcelonai visszavágón nem sokáig tartott ki a piros-feketék előnye. Az 5. percben Xavi passzából az elvileg rossz formában lévő Messi talált a vendégek hálójába. A Barca uralta a meccset, mégis közel került a Milan a továbbjutáshoz.

Egy gyors kontra végén Niang ziccerben ment Valdes kapujára, azonban a kapufát találta el. És ahogy az lenni szokott, a kihagyott ziccer megbosszulta önmagát: Iniesta passzát Messi vágta Abbiati kapujába. Félidőre ledolgozta hátrányát a Barca. Sőt, a második félidő elején már előnyben is volt a katalán gárda: David Villa váltotta gólra helyzetét. Kassai Viktor remek játékvezetése mellett rohamozott a Milan a hőn áhított, továbbjutást jelentő egy gólért.

A Barca ellen kitámadni öngyilkosság, és ezt megmutatta a keddi meccs is. Egy Barca kontra végén Messi-Alexis Sanchez-Jordi Alba háromszög végén utóbbi talált az olasz kapuba. 4-0, az 1994-es BL-döntőért visszavágó (akkor a Milan mosta le a Barcát 4-0-val). KO a vége, a Barca és Messi visszatért korábbi formájához, és magabiztosan került Katalónia büszkesége a legjobb nyolc közé.

A másik keddi találkozón a Schalke a Galatasarayt fogadta az isztambuli 1-1 visszavágójaként. Neustädter juttatta gyors előnyhöz a németeket, szünetre azonban már a törökök álltak továbbjutásra: Hamil Altintop és Yilmaz talált be. Bastos egyenlített a második félidő elején, a 2-2 azonban még mindig a Galata továbbjutását jelentette. A végén Bulut egy kontrából betalált (2-3), így a Galatasaray jutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.