Vb-selejtező

Képekben - török-magyar remi, Egervári elégedett, mire (nem) jó a döntetlen?

Életben maradtak a magyar válogatott reményei, igaz, az isztambuli találkozó sok jóval a jövőre nézve aligha kecsegtet.

Képekben a török-magyar Vb-selejtező képgaléria

2013.03.26 21:37ma.hu

Egervári Sándor nemzeti tizenegye egy csatárral, meglehetősen defenzíven futott ki a Fenerbahce stadionjában a házigazda török válogatott ellen. Az első félidő mégis egy Vanczák kapufát hozott, igaz, a játékrész végére a hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, ekkor még Király Gabi, a védelem, vagy a török támadók szerencsétlenkedése segített nekünk.

A második félidőben azonban már ezek sem óvták meg a magyar kaput a góltól. A 63. percben a Galatasaray gólzsákja, Yilmaz senkitől sem zavartatva fejelt a hálónkba. Halkan jegyezzük meg, a 190 centi magas Mészáros nem ugrott fel a beívelésnél (vajon miért?), a 15 éve válogatott Király Gabi pedig a gólvonalon ragadt, és nem lépett ki a négy méterre érkező beadásra (vajon miért?).

Egervári Sándor azonnal váltott két csatárra, a ferencvárosi Böde érkezett, és a csere bevált: egy török védelmi baki után Böde lőtt közelről a kapuba. 1-1. A Szalai-Böde páros rögvest két további helyzetet dolgozott ki, majd hogy ez a tendencia véletlenül se folytatódjon, Egervári mester Szalait lekapta a pályáról, és helyette a védekező középpályás Elek érkezett….

A vége 1-1, a kapitányunk elégedetten ölelgette a játékosokat, és a köztelevízióban adott nyilatkozatában is örömét fejezte ki. A csapatunk – ha Hollandia veri Romániát az esti meccsen – így egy ponttal elhúzott a román válogatottól. Halkan jegyezzük meg, Románia ezután otthon fogadja ősszel Törökországot és a magyar válogatottat, míg mi utazunk még Hollandiába és Romániába.

Azaz továbbra is bravúr kell a csoport második helyéhez. Ej, ha a román meccsen kihúzzuk a végét, és/vagy a török meccsen nem félünk egy esetleges győzelemtől…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.