Vb-selejtező zárt kapuk mögött

Drámai meccs, drámai végkifejlet - magyar-román 2-2

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Románia csapatával pénteken a Puskás Ferenc Stadionban - zárt kapuk mögött - rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen, így 32 éve nyeretlen ősi riválisával szemben.

Képekben: magyar-román, szurkolás stadionon kívül képgaléria

2013.03.23 01:21MTI Fotó: MTI, Kovács Tamás

Egervári Sándor együttese öt mérkőzés után tíz ponttal a vb-ezüstérmes hollandok mögött a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, a románokat jobb gólkülönbségével előzi meg. A magyarok kedden Törökországgal találkoznak Isztambulban.

A Puskás Ferenc Stadion melletti szurkolói rendezvény résztvevői megadták az alaphangulatot, ugyanis a kezdő sípszó előtt tűzijátékkal üzentek kedvenceiknek. A szurkolók behallatszódó bíztatása mellett kissé görcsösen, sok technikai hibával kezdett a magyar csapat, ennek ellenére Vanczák fejesével korán vezetést szerzett.

Nem sokkal később Mészáros és Király kis híján összeügyetlenkedte a románok egyenlítő találatát, de a debreceni védő egy óriási mentéssel helyre hozta hibáját. A góltól magabiztosabb lett a hazai gárda, Szalai akár növelhette volna az előnyt. Nem sokkal a félidő vége előtt hatalmas helyzetet puskáztak el a vendégek. A fordulást követően főként a középpályán zajlott a játék, Egervári Sándor ezt a "szekciót" erősítve Szabics helyett Vargát küldte a pályára.

A második játékrész első nagy helyzete a magyaroké volt, ezúttal is Szalai járt közel a gólszerzéshez. A 68. percben szinte a semmiből egyenlítettek a románok, Mutu büntetőből volt eredményes. Szinte az ellentámadásból ismét vezetést szerzett a magyar válogatott, a saját kapujánál egy perccel korábban hibázó Korcsmár harcolta ki a 11-est, amit Dzsudzsák magabiztosan értékesített. A hajrára Kovács István személyében újoncot avatott a válogatott, ám a fiatal fehérvári futballista nem örülhetett győzelemnek, ugyanis a csereként beállt Chipciu a 92. percben egy lecsorgó labdát a kapuba vágva egyenlített.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Az, hogy rúgtunk két gólt, mindenféleképpen dicséretes, ezzel meg is kellett volna nyernünk a mérkőzést, de sajnos hátul nem figyeltünk oda kellőképpen a végén. Keserűség van a játékosokban, egy megnyert mérkőzésen vesztettünk két pontot."

Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya: "Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, így is volt, szerencsénk, hogy a végén tudtunk egyenlíteni. Jól küzdöttünk az utolsó pillanatig. Ugyanakkor nem örülök, hogy ismét egy pontrúgásból kaptunk gólt. Innentől kezdve a török válogatottal együtt ismét egy hármas versenyfutásról beszélhetünk a hollandok mögött."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.