Bajnokok Ligája

A szakadék szélére került a Bayern - Arsenal dráma

A Bayern München hazai pályán 2-0-ra kikapott az Arsenaltól, de az idegenbeli 3-1-es sikerének köszönhetően ezzel együtt is bejutott a negyeddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A másik szerdai találkozón a Málaga 2-0-s sikerével kiejtette a Portót.

2013.03.13 22:55MTI

Az Arsenal ezúttal már a 3. percben eredményes volt: Walcott középre lőtt labdáját Giroud vágta a léc alá. Lassan felébredt a bajor gárda, de komolyabb gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A második félidőben a Bayernnek több ziccere is volt, ám nem élt a lehetőségekkel. A hajrában minden erejét mozgósította az Arsenal.

A 86. percben Koscielny egy szöglet után a bal alsó sarokba fejelt, újabb gólt azonban már nem volt képes összehozni a londoni csapat. A müncheni együttesnek ebben a szezonban a szerdai még csak a harmadik veresége volt: korábban a BL-ben, még október 2-án a fehérorosz BATE Boriszov otthonában, míg a Bundesligában október 28-án, hazai környezetben a Bayer Leverkusentől kapott ki.

A másik szerdai nyolcaddöntős mérkőzésen a Málagának minimális hátrányt kellett ledolgoznia az FC Portóval szemben. Türelmes játékkal, közvetlenül a szünet előtt megszerezte a vezetést, majd a második játékrészben is mezőnyfölényben futballozott, és a 77. percben Santa Cruz eldöntötte a továbbjutást.

A BL negyeddöntőjének résztvevői: Barcelona (spanyol), Galatasaray (török), Real Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Bayern München (német), Málaga (spanyol) A sorsolásra pénteken kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.